Publicat el DISC 2.7.15

Hem actualitzat el DISC amb alguns errors que hi hem detectat i s’han aplicat les esmenes introduïdes en el DIEC el maig de 2019. Algunes correccions no afecten el joc de l’Scrabble però d’altres generen noves formes que ara es consideren vàlides.

  • els verbs «lligar» i «relligar» ara tenen assignat el model 14 («afegir). Això fa apareixer les formes LLIG i RELLIG, que havien desaparegut.
  • s’han afegit els mots «bevible», «bitcoin», «bo», «capaltard», «deadjectival». «deadverbial», «entesos», «enya», «fet», «homuncle», «lepisma», «nano» i «pàixer».
  • s’ha modificat la grafia del mot «cospinera» (abans «cuspinera»), «diesfenoedre» (abans «disfenoedre»), «diesfenòedre» (abans «disfenòedre), «diesfenoide» (abans «disfenoide») i «ulvöespinel·la» (abans «ulvöspinel·la»).
  • el mot «blaugrana» ara també accepta el plural «blaugranes».

Aviat, els diferents projectes que usen el DISC (WORDERtorn, Apalabrados, Crosswords…) actualitzaran el diccionari a la versió vigent, la 2.7.15. Ara per ara, el validador (VISC), el cercador i l’anagramatitzador ja estan actualitzats.

La versió actual 2.7.15 indica DIEC2, 7a esmena publicada per l’IEC, 15a versió interna. Així, la voluntat és sincronitzar les dues primeres xifres amb el diccionari i esmenes publicades per l’IEC, i la tercera xifra indicarà les correccions internes del DISC (errors d’assignació de model o de programació en la flexió).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *