Publicat el DISC 2.12.20

Hem actualitzat el DISC amb alguns errors que hi hem detectat i s’han aplicat les esmenes introduïdes en el DIEC el maig de 2020, octubre 2020, març de 2021, novembre 2021 i maig 2022. Algunes correccions no afecten el joc de l’Scrabble, però d’altres generen noves formes que ara es consideren vàlides, o se suprimeixen mots que ja no es poden jugar. Tingueu present que moltes entrades noves són adjectius que ja es podien jugar perquè coincideixen amb el participi d’un verb.

  • el verb «commoure» ara té assignat el model 124. Això fa aparèixer les formes COMMÒS, COMMOSA, COMMOSOS, COMMOSES.
  • s’han afegit els mots: «acufen», «balandró», «desfibril·lació», «desfibril·lador», «diatòpic», «diatopisme», «empoderament», «empoderar», «espadanya», «etilòmetre», «èxplicit», «fitonímia», «flastomador», «gerundiu», «governança», «halal», «hijab», «iemenita», «impactant», «íncipit», «llegit», «longeu», «lot», «maleducat», «migrant», «minbar», «nicab», «ornitònim», «ornitonímia», «ornitonímic», «ostres», «ou», «panel», «pànel», «reconeixible», «sèguel», «sobiranisme», «sobiranista», «sororitat», «supremacisme», «supremacista», «titota», «vistaire», «xerostomia», «bifòbia», «cisfòbia», «cissexual», «cissexualitat», «heterofòbia», «interfòbia», «intersexual», «intersexualitat», «lesbofòbia», «monosexual», «monosexualitat», «transfòbia», «transgènere», «transgenerisme», «abrandat», «accentuat», «acolorit», «adormissat», «adormit», «aïllat», «aixecat», «ajustat», «alçat», «allunyat», «animalisme», «animalista», «apagat», «apedaçat», «aplanat», «apressat», «arquejat», «assistit», «assolellat», «assossegat», «avorrit», «calmat», «casat», «cenyit», «civilitzat», «comprès», «compromès», «concorregut», «construït», «convençut», «corbat», «declarat», «descuidat», «desfasat», «despullat», «detallat», «distès», «distopia», «divorciat», «endormiscat», «enfonsat», «isolat», «llevat», «namibi», «quinoa», «saudí», «saudita», «separat», «solejat», «cardat», «conductista», «coronavirus», «correspost», «covid», «cribrar», «cribratge», «culleradeta», «dialogant», «equivocat», «errat», «escollit», «escopetejat», «esgrogueït», «espertinar», «espertinar», «estilitzat», «fatigat», «fotut», «fumut», «glaçat», «habitat», «inculpat», «indicat», «inspirat», «limitat», «mesurat», «metal·litzat», «nevat», «ordenat», «paralímpic», «parlat», «pigmentat», «platejat», «preferit», «preocupat», «processat», «provocat», «quadriculat», «reconegut», «ronso», «rumrumejar», «satisfet», «sortit», «uniformat», «viatjat», «viscut», «arredonir», «desorde», «negacionisme», «negacionista» i «resilient»; i derivats.
  • s’han suprimit els mots: «ferrapedres», «sègal» i «semala», «encotillat» (però es manté «encontillar», que genera les mateixes formes), «mamarratxo» i «mamarratxada»; i derivats.
  • els mots «amoreta», «resquícia», «escarafall» i «morralla» ara també es poden jugar en singular.

Aviat, els diferents projectes que usen el DISC (WORDERtorn, Apalabrados, Crosswords…) actualitzaran el diccionari a la versió vigent, la 2.12.20. Ara per ara, el validador (VISC), el cercador i l’anagramatitzador ja estan actualitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *